15 Ekim 2011 Cumartesi

YEPYENİ BİR GALATASARAY




"Amacımız İngilizler gibi toplu halde oynamak, bir renge ve isme sahip olmak, Türk olmayan takımları yenmek" parolasıyla yola çıkan Ali Sami Yen 1905 yılının ekim ayında Galatasaray 'ı kurdu. Temelleri Mektebi Sultaniye (1868) zamanında atılan  günümüzdeki adıyla Galatasaray Lisesi bünyesinde birçok futbolcu yetişmiştir.

Gücünü geçmişteki bağlarından alan büyük Galatasaray camiası özellikle geçtiğimiz mayıs ayında yapılan son kongreden sonra yeni yapılanmasıyla dikkatleri üzerine topladı. Seçilen yeni başkan Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleri kabus gibi bir sezon geçiren başta futbol olmak üzere diğer spor dallarında da yeni bir yapılanmaya giriştiler. Seçildiği kongrenin ardından her branşta başarı sözünü veren Ünal Aysal ilk olarak futbol külübün başına Galatasaray'la özdeşleşmiş bir isim olan Fatih Terim'i getirmiştir. Terim  sözleşmesini imzaladıktan sonra basına vermiş olduğu demeçte '' Benim için her zaman asıl olan Galatasaray'dır.'' cümlesiyle Galatasaray'a vermiş olduğu değeri bir kez daha tüm Türkiye'ye göstermiştir. Bu doğrultuda Galatasaray futbol takımında başlayan geniş çaplı operasyon sonucunda 16 futbolcu gönderilip yerlerine kendilerini kanıtlamış 12 futbolcu transfer edilmiştir. Başlayan yeni sezonda rakiplerine kurmuş olduğu kadroyla, oyandığı futbolla ciddi bir ekilde gözdağı vermektedir.


Galatasaray yönetimi, futbol şubesinde yapmış olduğu büyük yatırımları diğer spor branşlarında da yaparak kendi camiasına ve taraftarlarına kötü geçen sezonun ardından çok büyük bir heyecan vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder