15 Ekim 2011 Cumartesi

İSTANBUL


Bir sevda misali İstanbul hayatı anlatır insanlara. İstanbul eskilerden beri bir cazibe merkezi olarak herkesin hayalini süsler. Gelişen teknoloji, modernleşen hayat İstanbul'u da değiştirdi.

Kalabalık bir yapıya bürünen İstanbul, devasa binalarıyla, büyüyen ekonomisiyle dünya devlerinin arasında kendine yer edinmek istemektedir. İstanbul birçok avantajının yanısıra dezavantajlarıyla da yaşayan nüfusa gözdağı da vermektedir. Bitmeyen trafik çilesi, koşturmacalı dinamik yapısı hepimizi yormaktadır. Aslında İstanbul kolay bir şehir hiç olmadı olmaya da niyeti yok. Çünkü o Bizans'ın sembolü, Osmanlı'nın şanıydı. Bu kadar büyük imparatorlukara ev sahipliği yapmış olan İstanbul bırakın da biraz bize naz yapsın. Elde etmek bazı şeyleri oldukça zordur ama İstanbul'u elde etmek daha da zor.

İstanbul'un bir taşına tüm Acem mülkünü feda eden şairlerden tutun da bu şehre adanan hayatlara kadar birçok sanatçıyı şehrin silüetinde görmek mümkün. İki kıtayı birbirine bağlayan tek şehir olan İstanbul, boğazıyla dünyayı kendisine hayran bırakmaktadır.

Son olarak İstanbul'u anlamak için balık ekmeğin dumanını da yutmanız lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder